Følg med på
LifeStyleTV
høsten 2006!

 

 
Hjem
Kursinformasjon
TV-pastoren
Kursforfatteren
Studiegruppene
LifeStyleTV
Påmelding
Se plakaten
Nytt kurs
 
 
 
Koden er løst!

 

Bli kjent med TV-pastor Reidar J. Kvinge:

 

   

TV-sendinger fra Adventkirken i Stavanger vil gi en innføring om profetiene i Daniels bok til de som tar det som brevkurs eller deltar i en studiegruppe. Det er pastor Reidar J. Kvinge som presenterer dette interessante stoffet, og vi spør ham om han mener Bibelen er aktuell for folk i dag.

- Bibelen er mer aktuell i dag enn noen gang, for den snakker om den tiden vi lever i og kaller den endetid, og da må man jo prøve å lære fra Bibelen hvordan vi kan leve i denne tiden.

- Men har ikke endetiden vart nå i 2000 år?
- På en måte har den det, for vi snakker om skillet før og etter korset, men så står det at han skal komme igjen. Kristenfolket har hatt et håp og en forventning i forbindelse med Jesu gjenkomst, og det er det jeg ønsker å formidle.

- Det er jo fint å bo her på jorden og folk har det jo bra. Hva slags budskap har du å gi til folk som har alt de trenger?
- Det står noe i Bibelen om at folk skal gripes av angst, og når vi ser begivenhetene som skjer rundt oss, ser vi blant annet rekke naturkatastrofer som gjør at mange får øynene opp for at denne verden ikke er et ideelt sted likevel. Men det må ikke ta vekk håpet og det positive. For meg er det viktig å formidle kristendommen som en glad-religion.
- Jeg trives best med en forsamling der du har både kristne og ikke-kristne, og der du har folk fra forskjellige trossamfunn, og hvis det Guds Ord sier er riktig, at Gud åpenbarer ting på forhånd, så vil jeg gjerne at vi skal teste ut dette i ukene som kommer. Og da er Danielsboken veldig interessant, for det er som om Gud trekker til side et forheng så vi kan se.

   
 - Men det er jo mange fortolkninger av de profetiene man leser i Daniels bok?
- Ja, og da er det viktig å sammenligne det som står i Det gamle testamente med det som står i Det nye testamente og se hvordan dette har utviklet seg i historien fram til vår tid.

- Men da må du jo ha en nøkkel, en kode, for å forstå sammenhengen her?
- Ja, vi kan godt kalle det en kode, Babylonkoden. Det er nettopp den løsningen vi leser om i Daniels bok, det er den koden vi skal prøve å åpne i de neste ukene.

- Men Babylon er jo ikke brukt som et symbol på himmelen akkurat?
- Nei, det er jo heller forvirring, frafall og elendighet. Og koden er gitt for at vi skal komme ut av alt det.
   
  
- MIN PERSONLIGE VENN

Lynn Kvinge er gift med Reidar og er hans pastorassistent, men hun er også datter av en pastor, hun har levd hele sitt liv i pastorhjem. Vi spør hva kristendommen betyr for henne.

- Kristendommen er noe levende for meg. Det betyr veldig mye å kunne fortsette i denne gjerningen som jeg er vokst opp i. Jeg er glad for at Reidar har en evne til å forkynne, og jeg ønsker å støtte ham i det arbeidet han har. Det har vært et kall for meg også, ikke bare å gifte meg med Reidar, men å være med i dette arbeidet

- Hva er det som motiverer deg?
- Det som motiverer meg er det at Jesus er min personlige venn. Det betyr mye i hverdagslivet. Han har en plan for oss, og jeg ønsker å være med i den planen som han har lagt for meg. Jeg vet han har noe langt bedre i vente enn det vi har på denne jorden.

- Du sier at Jesus er din venn, hvordan fungerer det i praksis?
- Han er en jeg kan snakke med hele tiden. Jeg går, for eksempel, en tur hver morgen der jeg snakker med Gud om det som ligger meg på hjertet. Jeg får impulser og blir minnet om ting jeg trenger å gjøre i løpet av dagen og mennesker jeg trenger å møte. Det er veldig godt og trygt å ha det slik.
 
   
       
       
 

Copyright © Babylonkoden – Syvendedags Adventistsamfunnet, Norge